main logo
11133

Dorin Recean: Șor va fi tras la răspundere de către instituțiile din R. Moldova

Premierul Dorin Recean a declarat că Ilan Șor, pe care îl descrie ca lider al unei grupări criminale finanțate din Rusia, va fi tras la răspundere de instituțiile de drept ale Republicii Moldova.

Recean: Șor va fi tras la răspundere de către instituțiile din MoldovaImagine simbol

Acțiunile ilegale ale lui Șor, inclusiv folosirea persoanelor vulnerabile în schemele sale, sunt intens monitorizate, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

„Ilan Șor demonstrează, pentru a câta oară, că lucrează împotriva intereselor cetățenilor Republicii Moldova. El conduce o grupare criminală finanțată inclusiv din bani proveniți de la Kremlin și am încredere că va fi tras la răspundere de către instituțiile din Republica Moldova”, susține premierul.

Șeful cabinetului de miniștri acuză acțiunile ilegale ale lui Șor.  

„Știu că există mai mulți oameni plătiți să iasă din casă, să facă propagandă și să încerce să sperie oamenii. Ei nu vor reuși, instituțiile deja intervin; ați văzut că au sechestrat și au confiscat, în aceste zile, peste un milion de dolari în numerar. Cel mai grav este că ei sunt atât de cinici încât au început să utilizeze oameni vulnerabili, oameni în vârstă, pentru a-i implica în această crimă organizată”, a mai adăugat Dorin Recean.

Recean subliniază că Serviciul de Informație și Securitate este pe deplin angajat în contracararea influenței ruse prin măsuri specifice, inclusiv confiscarea fondurilor ilegale și trimiterea în judecată a celor implicați.

„Serviciul de Informație și Securitate, dacă vă amintiți, a anticipat această creștere în intensitate a atacurilor hibride ale Kremlinului, prin gruparea criminală Șor, și noi vom continua, în primul rând, să confiscăm banii și, în al doilea rând, să tragem la răspundere oamenii care sunt implicați în transportarea și distribuția acestor bani ilegali și criminali. El încearcă, prin diferite mijloace digitale, criptomonede și carduri, care sunt ilegale în Republica Moldova, să continue această activitate, dar instituțiile sunt pregătite să contracareze acest fenomen”, susține Dorin Recean.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării