main logo
10401

Cazul tinerei din Edineț promovate de către Moldova 1. Ce spune TRM

Consiliul de supraveghere și dezvoltare al Companiei „Teleradio-Moldova” și-a prezentat raportul de activitate, pentru anul 2023, în plenul Parlamentului.

Cazul tinerei din Edineț promovate de către Moldova 1. Ce spune TRMFoto: newsmaker.md

Președintele Consiliului, Arcadie Gherasim, a fost întrebat în cadrul rundei „întrebări-răspunsuri” cum a fost posibil ca postul public de televiziune să promoveze în cadrul emisiunilor sale o tânără din Edineț, care, potrivit unei investigații de peste Prut, s-ar fi dat drept medic, cântăreață și filantrop în timp ce, de fapt, ar fi tras pe sfoară mai multe familii, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

În replică, președintele CSD a refuzat să răspundă la întrebare, menționând că tânăra a fost promovată până la venirea sa la conducerea Consiliului.  

Președintele CSD, Arcadie Gherasim, a fost întrebat de socialista Adera Răileanu cum tânăra din Edineț, care ar fi tras pe sfoară cel puțin cinci familii după ce a strâns donații în conturile sale bancare, prin intermediul unei organizații de caritate care nu ar exista oficial nici în Moldova, nici în România, a putut fi promovată la postul public de televiziune, dar și ce are de când să întreprindă Consiliul pentru a evita astfel de situații.

„Doamna Răileanu, eu am lucrat 20 de ani la actualități, am așa o memorie interesantă. Pot uita să cumpăr pâine, dar nu știrile pe care le-am citit cândva. Dacă îmi pornesc computerul, acest caz a avut loc în noiembrie 2021, deci cu o lună înainte ca noi să venim la conducere. Mulțumesc”, a declarat, în replică, Arcadie Gherasim.

Amintim că o tânără din Republica Moldova, originară din raionul Edineț, a ajuns subiectul unei investigații jurnalistice peste Prut, după ce ar fi adunat bani pe rețelele de socializare pentru un bărbat mort de 8 luni și ar fi tras pe sfoară mai multe familii. Femeia este activă în mediul online, fiind prezentată repetat la TV, inclusiv ProTV sau postul public de televiziune Moldova 1, drept Anișoara, „medic rezident”. Investigația arată că tânăra nu a absolvit niciodată o facultate de medicină, însă se plimbă pe holurile unor spitale din România în halat alb și cu stetoscop la gât, pentru a-și crea imaginea de medic, pe care o promovează ulterior la emisiuni televizate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării