main logo
1474

Moldova va construi 450 unități sociale de locuit pentru 1.600 de persoane

În Moldova vor fi construite 450 de unităţi sociale de locuit pentru 1.600 de persoane.

Moldova va construi 450 unități sociale de locuit pentru 1.600 persoaneImagine simbol

Conform Infotag, acest lucru este prevăzut în două Acorduri de grant şi credit, care au fost ratificate de Parlament joi, transmite Știri.md.

Conform documentelor, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda un credit în valoare de 20 de milioane de euro.

Creditul este acordat pentru un termen de 20 de ani, cu un perioadă de graţie de cinci ani. De asemenea, vor fi acordate două granturi pentru implementarea măsurilor de îmbunătăţire a eficienţei energetice a clădirilor - din Fondul pentru Investiţii Verzi şi Sociale va fi alocat un milion de euro, din Fondul E5P - șase milioane de euro.

Contribuţia Republicii Moldova constă într-o parte financiară în valoare de 1,1 milioane de euro şi o parte nefinanciară - terenuri sau clădiri neterminate, elaborarea documentaţiei tehnice şi expertiza tehnică a construcţiilor - 6,2 milioane de euro.

Proiectul este prevăzut până în 2030, urmând să fie construite locuinţe sociale, precum şi renovate unele cămine studenţeşti şi case pentru vârstnici.

În total se planifică construirea a 450 de unităţi de locuit social pentru 1.600 de beneficiari. Încă peste 1.400 de persoane vor locui în căminele studenţeşti şi casele pentru vârstnici renovate. Lista căminelor pentru elevi şi studenţi şi a caselor pentru vârstnici este stabilită de Guvern.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării